Beograd

Dačić na čelu Skupštine Srbije, Brnabić privremeno šefica diplomacije

Ivica Dačić
22.10.2020.
u 20:55

Dosadašnji srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izabran je u četvrtak za predsjednika Skupštine Srbije, nakon što je prethodno dužnost šefa diplomacije predao premijerki Ani Brnabić koja će voditi to ministarstvo do izbora novog ministra i formiranja vlade.

Konstitutivna sjednica parlamenta Srbije, započeta formalno 3. kolovoza, nastavljena je danas izborom vođe Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića za predsjednika zakonodavnog doma, a za njegov izbog glasovalo je 225 od ukupno 250 zastupnika, javlja Hina.

Zastupnici su se o izboru Dačića izjašnjavali javno, prozivkom, a na isti način izabrano je i šestero potpredsjednika parlamenta te glavni tajnik Veljko Odalović, koji je tu dužnost obnašao i u srbijanskom MSP-u dok je Dačić bio šef diplomacije.

Izabrani su i članovi skupštinskih odbora, a nastavak sjednice najavljen je za subotu, kada se očekuje usvajanje izmjena zakona o Vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova resora.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?