izuzetna rijetkost

Čudo u Njemačkoj: krava otelila četvorke i preživjela

05.06.2020.
u 12:15

Krava u Njemačkoj otelila je četvorke što je izuzetna rijetkost i izgledi da se to dogodi iznose 1 na 11 milijuna, objasnili su stručnjaci, a čudesno je da su i telići i majka dobrog zdravlja. 

"To je fenomenalno," rekla je Claudia Kappeler, vlasnica hrabre krave na OPG-a u južnome gradu Bad Waldsee.

"Krava je bila nemirna i kada sam stigla u štalu dva malena telića već su ugledala svjetlost dana", rekla je Kappeler o događaju koji se zbio u subotu.

Ubrzo je majka krava otelila i treće, pa zatim i četvrto tele i to posve sama, bez pomoći vlasnika farme i veterinara kojeg su hitno pozvali.

Četvero telića dobrog je zdravstvenog stanja iako su na svijet došli 18 dana ranije, a dobro je i njihova majka Gitana. 

Vlasnici, čini se, vole slovo "G" i nisu mnogo razmišljali pa su uz majku koja se zove Gitana i teladi nadjenuli imena s početnim slovom "G".

Prinove su tako dobili imena: Gina, Georg, Gebhard i Gregor. 

"Izgledi da krava oteli četvorke iznose 1 na 11 milijuna", objasnila je Ariane Amstutz, glasnogovornica Saveza njemačkih stočara. 

Godine 2018. jedna krava u Njemačkoj također je otelila četvorke na farmi blizu mjesta Radolfzell na Bodenskom jezeru blizu švicarske granice no uginula je nekoliko dana poslije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije