MAJKA PRONAĐENA MRTVA

Čudo u Izmiru: Spasioci iz ruševina izvukli trogodišnjakinju 91 sat nakon potresa

Foto: Reuters
1/4
03.11.2020.
u 21:15

Ayda Gezgin izvučena je iz ruševina zgrade u okrugu Bayrakliju, u pokrajini Izmiru, teško pogođenoj potresom u petak. Majka joj je pronađena mrtva nešto kasnije na istom mjestu.

Trogodišnja djevojčica spašena je u utorak iz ruševina na zapadu Turske, gotovo četiri dana nakon razornog potresa u kojemu je život izgubilo više od sto ljudi i pričinjena znatna materijalna šteta.

Ayda Gezgin izvučena je iz ruševina zgrade u okrugu Bayrakliju, u pokrajini Izmiru, teško pogođenoj potresom u petak. Majka joj je pronađena mrtva nešto kasnije na istom mjestu.

"Svjedočili smo čudu 91. sata. Spasioci su izvukli Aydu (...) živu", objavio je gradonačelnik Izmira Tunc Soyer na Twitteru. Novinari agencije France Pressea vidjeli su kako spasioci izvlače djevojčicu uz pljesak nazočnih. "U ovo vrijeme patnje ovo je trenutak sreće", dodao je gradonačelnik. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izrazio je na Twitteru zadovoljstvo zbog "čuda koje se zove Ayda". "Tvoje nasmiješene očice dale su nam novu nadu", napisao je.

Foto: Twitter

Spasioci su djevojčicu prevezli u bolnicu, javljaju novinari AFP-a.

U potresu mangitude 7 po Richteru poginulo je 107 i ozlijeđeno više od 1000 ljudi, od kojih su 144 u bolnici, pokazuju podaci turske Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD) objavljeni u utorak. 

Spasioci su još u ponedjeljak izvukli iz ruševina dvije djevojčice, trogodišnjakinju i četrnaestogodišnjakinju, u pokrajini Izmiru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?