NATO-ova misija

Crnogorski vojnici u Afganistanu sve brojniji

09.08.2018.
u 18:43

Crna Gora će krajem ovog mjeseca u NATO-ovu misiju Resolute Support u Afganistanu uputiti 29 pripadnika svoje vojske, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane, dodajući da će uz 20 već prisutnih, kontingent iznositi preko 40 vojnika.

Sadašnji VIII. kontingent, koji je upućen prije pet mjeseci i koji će ostati u Afganistanu još 30-ak dana, trenutačno broji 20 vojnika, ali je odlukom crnogorskog parlamenta od prošlog mjeseca taj broj povećan na 40.

"U okviru naredne rotacije, odnosno IX. kontingenta, krajem ovog mjeseca biti će upućeno ukupno 29 pripadnika Vojske Crne Gore", navode iz ureda ministra obrane Predraga Boškovića.

Crnogorski vojnici su angažirani u misiji u Afganistanu od 2010. do 2014. godine kroz borbenu ISAF misiju, a potom u misiji Resolute Support, koja broji više od deset tisuća vojnika.

Crnogorski kontingent se sastoji od pješačke postrojbe angažirane na zadacima zaštite savezničkih timova za obuku i savjetovanje afganistanskih nacionalnih snaga sigurnosti i njihovih dužnosnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije