ŠPIJUNI NA DJELU

CIA ostaje pri optužbama o ruskom uplitanju u američku izbornu kampanju

12.11.2017.
u 08:44

Direktor CIA-e Mike Pompeo je ponovio u subotu optužbe o ruskom uplitanju u američku izbornu kampanju, iako ih je ruski predjenik Vladimir Putin zanijekao kako je prenio predsjednik Donald Trump.

"Direktor kao i do sada ostaje pri izviješću iz siječnja 2017. obavještajnih službi o ruskim uplitanjima u američke predsjedničke izbore", navodi CIA u priopćenju koje je prenio kanal CNN nekoliko sati nakon izjava američkog predsjednika koji, čini se daje za pravo ruskom kolegi, prenosi Tportal.hr. 

 "Zaključci obavještajanih službi u pogledu uplitanja Rusije se nisu promijenili" dodaje se u priopćenju koje je objavio taj kanal.

Donald Trump je u subotu istaknuo Putinovo poricanje tih optužbi nakon što ga je susreo u Vijetnamu. "Rekao mi je da se apsolutno nije miješao u naše izbore", objasnio je američki predsjednik nakon kratkog susreta s ruskim kolegom u Danangu, u Vijetnamu, na marginama regionalnog foruma. Te optužbe o uplitanju su apsurdne, tvrdio je ruski predsjednik na konferenciji za novinare.

Trumpove izjave su razbijesnile nekoliko demokratskih zastupnika, posebice Adam Schiffa. "Predsjednik zna da su Rusi intervenirali, posebice hakiranjem računa elektroničke pošte Hillary Clinton i prikazivanjem kampanje na društvenim mrežama kako bi pomogli republikancu", istaknuo je u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?