željeznička nesreća

Čelnik Iranskih željeznica podnio ostavku; četiri osobe uhićene zbog sudara vlakova

vlakovi
27.11.2016.
u 12:19

Čelnik Iranskih željeznica podnio je ostavku nakon što su četiri zaposlenika te državne tvrtke uhićena zbog sudara dva vlaka u kojemu su poginule 44 osobe.

Mohsen Poor-Sejed Aghaie, koji također obnaša dužnost zamjenika ministra prometa, pojavio se na državnoj televiziji u subotu navečer i objavio je svoju ostavku.

Najmanje 44 osobe su poginule a deseci su ozlijeđeni u sudaru dva putnička vlaka na glavnoj liniji između Teherana i Mashada u iranskoj pokrajini Semnanuu petak rano ujutro, u jednoj od najgorih željezničkih nesreća u Iranu.

Jedan od vlakova je stao između gradova Semnana i Damghana zbog mehaničkog kvara nakon čega su djelatnici željeznice zaustavili i druge na toj liniji. Međutim, kada je došla nova smjena u kontrolni centar u Shahroudu, drugom putničkom vlaku je dopušteno da nastavi put i zaletio se u vlak koji je stajao. Pritom su četiri vagona iskočila iz tračnica a jedan od vagona se zapalio.

Nesreća se dogodila zbog "ljudske pogreške", rekao je Aghaie dodajući da je djelatnik kontrolnog centra rekao strojovođi da ručno onesposobi automatski sustav koji mu je onemogućavao da se približi vlaku u kvaru.

Zbog nesreće su pritvorena tri djelatnika kontrolnog centra i strojovođa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije