Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Capak: Sve je pripremljeno za treću dozu cjepiva, čeka se odluka Europske agencije za lijekove

Krunoslav Capak
Davorin Visnjic/PIXSELL
14.09.2021.
u 21:05

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak rekao je u utorak kako se Europska agencija za lijekove (EMA) još uvijek nije očitovala o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer, da EU generalno konzervativno gleda na treću dozu, tako da u hrvatskom zdravstvu imaju sve pripremljeno da, ako se pokaže da bi to bilo korisno za pacijente, za ljude koji su se cijepili prije više od osam mjeseci, pokrenu treću dozu.

Capak je rekao da su napravili dokument koji je preliminarni provedbeni dokument s prioritetima za cijepljenje trećom dozom, ali čekaju da vide što će EU agencija za lijekove reći o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer, a to će onda biti samo za Pfizer.

Odluka o tome kada bi se krenulo s trećom dozom, ustvrdio je, donijet će se nakon što se vidi evaluacija EMA-e.

"U svakom slučaju, vjerojatno će se krenuti makar za imunokompromitirane i one za koje se zna da ne mogu razviti adekvatan imunološki odgovor, za imunokompromitirane i starije osobe, a ovo ostalo ćemo odlučiti nakon što vidimo evaluaciju", istaknuo je Capak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije