PREKRIVENI NACIONALNI SIMBOLI

Brnabić posjetila Kosovo: Prelijepila oznake na registarskim tablicama

ana Brnabić
VASILY FEDOSENKO/REUTERS/PIXSELL
05.09.2022.
u 19:36

Brnabić je prilikom dolaska u Kosovsku Mitrovicu pratio veliki broj službenih vozila na rotaciji

Premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila je Kosovo prvi put od kada je na toj funkciji, a vozilo u kojem se nalazila moralo je prelijepiti oznake Srbije na registarskim tablicama.

Kao i svi građani Srbije koji automobilom ulaze na Kosovo, vozilo u kojem je bila Brnabić, kao i njezina pratnja, imali su naljepnice na registarskim tablicama. Nju je, naime, prilikom dolaska u Kosovsku Mitrovicu pratio veliki broj službenih vozila na rotaciji. Naljepnice nisu bile samo na automobilima s oznakama RKS, navodi Nova.rs.

 

 

Režim s naljepnicama i dalje je na snazi s obzirom na to da pregovarači nisu postigli dogovor o trajnom rješenju registarskih oznaka za vozila iz Srbije i Kosova. To znači da vozači s obje strane svojih automobila prekrivaju nacionalne simbole.

Kriza oko registarskih tablica, podsjetimo, prošle je godine u rujnu izazvala barikade i incidente na sjeveru Kosova. Kosovska vlada donijela je i odluku o preregistraciji svih vozila na "RKS".

Naime, vlasnici automobila registarskih oznaka koje izdaje Srbija imaju rok od dva mjeseca, odnosno do 31. listopada, izvršiti preregistraciju svojih vozila.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije