Donald Trump:

Britaniji bi bilo bolje da izađe iz Europske unije

Donald Trump
06.05.2016.
u 12:55

Budući kandidat republikanske stranke za predsjedničke izbore u SAD-u Donald Trump kazao je da bi Velikoj Britaniji bilo bolje izvan EU-a, u intervjuu za Fox News u četvrtak, sedam tjedana prije britanskog referenduma o ostanku ili izlasku iz EU-a.

Trump, koji će gotovo sigurno biti kandidat republikanaca nakon što su ostali njegovi protivnici ispali iz utrke, rekao je da EU snosi dio odgovornosti za izbjegličku krizu.

- Mislim da su migracije užasna stvar za Europu. Ali puno toga pokrenula je EU. Mislim da je Britancima bolje bez toga - kazao je.

Ipak, dodao je da ne želi davati "preporuke", dodajući da je to samo njegov "osjećaj".

- Poznajem Veliku Britaniju vrlo dobro, imam tamo puno investicija - kazao je Trump.

Svoje je komentare iznio samo dva tjedna nakon što je predsjednik Barack Obama boravio u Londonu i pozvao britanske birače da glasuju za ostanak u bloku, kazavši da će u suprotnom Britanija "stajati u redu" za pregovore o bilateralnom trgovinskom sporazumu sa SAD-om jer Washington daje prioritet sporazumu s EU-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?