Britanija

Bračni par osuđen zbog držanja čovjeka u ropstvu 24 godine

zatvor
07.12.2015.
u 20:48

Emmanuel Edet, liječnik i njegova supruga Antan Edet, medicinska sestra, doputovali su iz Nigerije u Britaniju 1989. S njima je došao tada 13-godišnji Ofonime Sunday Inuk, za koga su rekli dužnosnicima da im je sin

Britanski sudac u ponedjeljak je osudio muža i ženu na po šest godina zatvora zato što su gotovo četvrt stoljeća držali u ropstvu jednog čovjeka.

Emmanuel Edet, liječnik i njegova supruga Antan Edet, medicinska sestra, doputovali su iz Nigerije u Britaniju  1989. S njima je došao tada 13-godišnji Ofonime Sunday Inuk, za koga su rekli dužnosnicima da im je sin.

Tužitelji su priopćili da je on radio kao neplaćeni "kućni dečko" 24 godine, čisteći, održavajući vrt i brinući se o dvojici sinova bračnog para. Inuk je nakon toga kontaktirao humanitarnu agenciju i otputovao je u Nigeriju na Božić 2013. godine, dok su oni uhićeni tri mjeseca kasnije.

Izričući presudu bračnom paru Edet u Krunskom sudu Harrow u Londonu, sudac Graham Arran izjavio je da su oni oduzeli Inuku "mogućnosti da vodi normalan život", prenosi AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije