NAPALI OTOKE

Boko Haram ubio 31 ribara na sjeveru Nigerije

08.08.2017.
u 08:43

Džihadistička skupina Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, doznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora. 

Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili. Džihadisti "Boko Harama su napali otoke Duguri i Dabar Wanzam i ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne milicije, za AFP. 

Ribari iz okolice grada Bage redovito odlaze na nekoliko dana ribariti na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik milicije koja djeluje na tom području. On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta. 

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u veljači 2015., okolica grada je još nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru su uporišta džihadista. Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi a 2,6 milijuna je raseljeno te uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje golema većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?