STRAŠNO!

Bizarna smrt u Brazilu: Tijekom kuhanja večere pomirisala papričicu i završila u bolnici

paprike
Srecko Niketic/PIXSELL
03.09.2023.
u 08:59

Doktori su u bolnici identificirali cerebralni edem zbog kojeg joj je oteknuo mozak

Brazilka Thais Medeiros (25) preminula je nakon bizarne alergijske reakcije zbog koje je završila u komi gotovo šest mjeseci. Mlada žena je bila izložena mirisu ljute čili papričice u trenutku kad je kuhala večeru zajedno sa svojom obitelji i dečkom. Ona je pomirisla papričicu, što je dovelo do iziritiranog grla nakon čega je završila u bolnici.

 

 

Doktori su u bolnici identificirali cerebralni edem zbog kojeg joj je oteknuo mozak. Vrlo brzo nakon toga 25-godišnjakinja je završila u komi i nije dolazila k svijesti.

Vjeruje se kako je 25-godišnjakinja bila alergična na ljutu čili papričicu bez da je to znala. Thaisova prerana smrt naglašava ozbiljne posljedice koje alergijske reakcije mogu izazvati, navodi The News.

Velik broj ljudi pati od alergija, te je nužno paziti na svoje zdravlje. A ako ste alergični na pelud, simptome osjećate i duže nego prije. Dr. Clifford Bassett, direktor Centra za alergije i astmu New York rekao je za Insider kako je razlog tome veći broj peludi u zraku te duža topla sezona. Istaknuo je kako je, prema studiji objavljenoj u 2021., razina peludi u zraku porasla za oko 20 posto u posljednja tri desetljeća zbog klimatskih promjena.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?