NAPETOSTI NA BLISKOM ISTOKU

Biden za krvavi napad na američke vojnike okrivio i Iran, oni mu odgovorili: 'Nemamo nikakve veze s tim'

Joe Biden
KEVIN LAMARQUE/REUTERS
29.01.2024.
u 07:15

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

Iranska misija pri Ujedinjenim narodima priopćila je u ponedjeljak da Teheran nije bio umiješan u napad bespilotnom letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske u sjeveroistočnom Jordanu, blizu sirijske granice.

U priopćenju, koje je objavila državna novinska agencija IRNA, iz misije kažu kako Iran nije imao nikakve veze s napadom na američku bazu. Također dodaju da "postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade".

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

 

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku, gdje je izbio rat u Gazi nakon napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije