Bijela kuća objavila

Biden turskom predsjedniku ponudio svu potrebnu pomoć nakon razornog potresa

joe biden
AFP
07.02.2023.
u 08:08

Biden je poručio da se američki timovi brzo raspoređuju kako bi pomogli Nato savezniku Turskoj u spašavanju i potrazi za nestalima te koordinirali drugu pomoć koja bi mogla biti potrebna ljudima, uključujući zdravstvenu pomoć i osnovne potrepštine

 Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom kojem je izrazio sućut i ponovno potvrdio spremnost da pruži svu potrebnu pomoć nakon potresa u kojem su poginule na tisuće ljudi.

Biden je poručio da se američki timovi brzo raspoređuju kako bi pomogli Nato savezniku Turskoj u spašavanju i potrazi za nestalima te koordinirali drugu pomoć koja bi mogla biti potrebna ljudima, uključujući zdravstvenu pomoć i osnovne potrepštine, objavila je Bijela kuća.

Razoran potres magnitude 7,8 pogodio je u ponedjeljak rano ujutro Tursku i Siriju nakon čega je uslijedio još jedan jaki potres, ostavljajući iza sebe zarobljene ljude pod ruševinama. Broj mrtvih po posljednjim podacima premašio je 3700.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?