američki predsjednik

Biden: SAD ostaje uz Ukrajinu, nećemo otići

Joe Biden
01.10.2023.
u 20:22

Američki predsjednik, Joe Biden, upozorava da "nema puno vremena" da se nastavi protok američkog novca u Ukrajinu i pozvao je Kongres da "zaustavi igre i baci se na posao".

“Želim uvjeriti naše američke saveznike, američki narod i narod u Ukrajini da možete računati na našu potporu. Nećemo otići”, rekao je Biden u obraćanju iz Bijele kuće.

Biden je rekao da mu je "muka i da je umoran od borbe " nakon što je za dlaku izbjegnuto djelomično gašenje savezne vlade. U izjavi emitiranoj na internetu, rekao je Ukrajincima da njegova poruka o budućoj pomoći glasi: "Mi ćemo to učiniti.", prenosi Index.hr.

Oleg Nikolenko, glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova, rekao je da je zatvaranje američke vlade moglo utjecati na tekuće programe pomoći, ali da privremeni proračun neće utjecati na milijarde dolara financijske pomoći Ukrajini koju su već obećali zastupnici u Washingtonu.

"Podrška Ukrajini ostaje nepokolebljivo jaka i u američkoj administraciji, u objema strankama, u kućama američkog Kongresa i što je najvažnije, među američkim narodom", napisao je Nikolenko na društvenim mrežama.

Izostavljanje dodatne ukrajinske pomoći iz prijedloga zakona o kratkoročnom financiranju, koji ima za cilj održati rad federalne vlade do 17. studenoga, izazvalo je zabrinutost za zemlju koja se uvelike oslanja na potporu Zapada u svojoj borbi protiv tekuće ruske invazije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?