obraćanje predsjednika sad-a

Biden: Potrošili smo milijarde dolara na afganistansku vojsku, a oni su se na kraju predali

Joe Biden
Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
17.08.2021.
u 07:49

Američki predsjednik Joe Biden kazao je u ponedjeljak da potpuno stoji iza svoje odluke o povlačenju iz Afganistana jer američki vojnici ne bi trebali boriti se i ginuti u ratu u kojem se Afganistanci sami ne žele boriti. 

Američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti zbog posljednjih dešavanja u Afganistanu, a koja su izazvana ponovnim talibanskim ovladavanjem zemlje.

Prvobitno je podsjetio kako je počela američka vojna intervencija u Afganistanu. Poručio je da je ona imala, kako je izjavio, jasne ciljeve, a to je u prvom redu eliminacija onih koji su odgovorni za teroristički napad 11. rujna 2001. Tvrdi da su uspjeli u tome, a kao dokaz toga je naveo ubojstvo vođe terorističke grupe Al Qaeda Osame bin Ladena.

Kako je kazao, u uklanjanju prijetnji po Sjedinjene Američke Države potrošeno je mnogo resursa, prenosi Klix.

Tvrdi da je njegov prethodnik Donald Trump dogovorio da se američka vojska povuče do 1. svibnja ove godine. Međutim, kako je izjavio, nije sklopljen bilo kakav sporazum kojim bi se štitile američke snage prilikom povlačenja.

Poručio je da "stoji iza svoje odluke" o povlačenju vojske. Ocijenio je da se "američka vojska ne treba miješati u borbe, sve dok to ne počne raditi afganistanska vojska".

Napomenuo je da je SAD potrošio milijarde dolara da bi se afganistanska vojska mogla boriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?