INTERVENCIJA SAD-A

Biden pokušava smiriti sukob: Čuo se s Netanyahuom i Abbasom, objavljeno o čemu su pričali

15.05.2021.
u 20:39

Biden je u petak na područje sukoba poslao izaslanika kako bi pomogao smiriti situaciju

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u subotu američkom predsjedniku Joeu Bidenu da se Izrael trudi da u njegovim napadima ne stradaju nevini ljudi.

Netanyahu je Bidenu kazao da Izrael "čini sve kako ne bi ugrozio" ljude koji nisu uključeni u njegove borbe s Hamasom i drugim skupinama u Gazi.

Prema navodima Netanyahuovog ureda, izraelski premijer je rekao Bidenu da su "neuključeni evakuirani" iz područja u Gazi u kojem je bilo sjedišta medija, uredi i stanovi, a koje je uništeno ranije tijekom dana u izraelskom zračnom napadu. 

Dvanaesterokatnica u Gazi s uredima medijskih kuća, katarske televizije Al-Jazeere i novinskih agencija Associated Press te France Presse srušena je u subotu izraelskim projektilima.

Vlasnik zgrade bio je unaprijed obaviješten da slijedi izraelski napad, rekao je izvjestitelj Reutersa te potvrdio da je zgrada bila evakuirana. 

"Premijer Netanyahu zahvalio je predsjedniku na potpori Sjedinjenih Država u vezi našeg prava na obranu", priopćeno je. 

Ured palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa objavio je da je i on u subotu razgovarao s Bidenom.

Abas je u subotu primio "važan" poziv američkog predsjednika, rekao je Abasov glasnogovornik. Riječ je o prvom telefonskom razgovoru dvojice čelnika otkako je Biden preuzeo dužnost u siječnju.

Tema razgovora bile su žestoke borbe između Izraela i palestinskih militantnih skupina u Pojasu Gaze.

Glasnogovornik ureda palestinskog predsjednika Nabil Abu Rudeina rekao je za agenciju France presse da je razgovor bio "važan" ali nije ulazio u pojedinosti njegova sadržaja.

Biden je u petak na područje sukoba poslao izaslanika kako bi pomogao smiriti situaciju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?