Salzburg

Bh. državljanin ucjenjivao austrijsku obitelj: 50.000 eura ili društveno uništenje

novac
07.01.2016.
u 21:21

Specijalci iz austrijske jedinice "Kobra" uhitili su 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je neposredno prije novogodišnjih praznika ucjenjivao jednu austrijsku obitelj iz okoline Salzburga.

Naime, riječ je o poduzetničkoj obitelji koja je u poštanskom sanduičiću našla prijeteće pismo u kojem je stajalo da će biti "društveno i ekonomski uništeni" ako, zauzvrat, ne isplate 50.000 eura.

Sve se to dešavalo 30. prosinca, a ova obitelj je odlučila da cijeli slučaj prijavi policiji. Na kraju je policija napravila sačekušu za ucjenjivača. Naime, policija je postavila kovertu u kantu za smeće u blizini jedne stambene zgrade, kako je ucjenjivač i naveo u pismu. Primopredaja je trebalo da se odigra 4. siječnja, u večernjim satima. On se zaista pojavio u dogovoreno vrijeme, pretvarajući se da džogira, a zatim je pokušao da uzme plijen.

Policija je odmah reagirala i uhitila ga. Na saslušanju je priznao da je on taj koji je ostavio pismo, a kao motiv je naveo novac, koji mu je bio potreban. Trenutno se nalazi u zatvoru Puh-Urstein.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?