BIVŠI MINISTAR OBRANE

Banski dvori odobrili Banožiću naknadu šest plus šest

Mario Banožić
Sime Zelic/PIXSELL
20.11.2023.
u 17:42

Bivši ministar obrane Mario Banožić na toj dužnosti primao je neto 2740 eura plaće

Vlada RH je danas odobrila da se bivšem ministru obrane Mariju Banožiću naknadu 6+6 što znači da će šest mjeseci primati punu ministarsku plaću te još šest mjeseci pola te plaće, potvrđeno je iz Banskih dvora za 24 sata. Time je udovoljeno zahtjevu njegove odvjetnice koja je takav zahtjev poslala u Banske dvore. Bivši ministar obrane Mario Banožić na toj dužnosti primao je neto 2740 eura plaće. 

Odvjetnica bivšeg ministra obrane u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, temeljem punomoći. Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), koje je o tom zahtjevu trebalo raspravljati i odlučivati u utorak, otkazana je. Neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen. Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?