U NESREĆI POGINUO ČOVJEK

Banožić prvi puta javno nakon nesreće: Mislim da su mi tajili prvi, drugi dan što se dogodilo

Mario Banožić
Dino Stanin/PIXSELL
19.05.2024.
u 19:51

Upitan je li svjestan da ga je ova nesreća obilježila za cijeli život, Banožić kaže: "Naravno da jesam i zato sam rekao da tražim istinu".

Bivši hrvatski ministar Mario Banožić optužen je za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 41-godišnji vozać. "Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno. Izneseno je ono što je neistinito i to se treba ispraviti", ustvrdio je za RTL.

Upitan je li svjestan da ga je ova nesreća obilježila za cijeli život, Banožić kaže: "Naravno da jesam i zato sam rekao da tražim istinu".

"Znači ja nisam ušao u sudski proces da bih ja iskrivio nešto što nije istina, ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak odnosno sam kut sudara i tada će se vidjeti da su mnoge stvari izrečene, a nisu točne", rekao je".

 

Banožić je ustvrdio kako je zadobio brojne ozljede u nesreći te da mu je desna noga bila polomljena na tri mjesta. Imao je polomljenih 7-.8 rebara, vodu u plućina, ključnu kost u ramenu.

" Imao sam po licu 20-ak nekakvih ozljeda, ožiljaka odnosno šivanja. Isto tako, straga je došao nekakav udarac koji je napravio i veliku ozljedu mozga. Imao sam tu sreću, liječničko osoblje koje je bilo je reagiralo i pravovremeno i na način na koje je reagiralo tako da se dogodilo i to buđenje osam dana poslije same nezgode. Ali, prolazim fizikalne terapije i vjerujem da će to sve sjesti na svoje mjesto", ispričao je Andriji Jarku.

Na pitanje čega se prvo sjeća, odgovorio je: "Pa prvo mi je došlo upravo to da sam vidio bolnicu oko sebe, vidio sam medicinsko osoblje i vidio sam osiguranje koje je brinulo. Mislim da kad bi se sada ovako do kraja premotalo, da su mi tajili tih prvi dan ili dva što se uistinu dogodilo".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije