MIgrantska kriza

Ban Ki-moon osudio napade na izbjeglice u Europi

 Ban Ki-moon
19.04.2016.
u 21:46

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u utorak je oštro osudio sve češće napade na migrante i izbjeglice u Europi i pozvao na "političku volju" za razriješenje ključnih razloga najteže migrantske krize na starom kontinentu u posljednjih nekoliko desetljeća. 

- Daljnje pogoršanje antiimigrantske i antiizbjegličke retorike i povećanje broja napada na te ljude širom Europe navode na duboku zabrinutost - rekao je Ban na konferenciji za tisak u Den Haagu, prenosi agencija AFP.

- U podijeljenim zajednicama takve aktivnosti siju nestabilnost i krše vrijednosti i standarde ljudskih prava, koji čine temelje međunarodne solidarnosti - istaknuo je prvi čovjek UN-a.

Europa je suočena s najtežom migrantskom krizom od Drugog svjetskog rata, a tijekom 2015. je više od milijun ljudi ilegalno prešlo iz Turske u Grčku, od kojih većina bježi od sukoba na Bliskom Istoku, prije svega u Siriji i Iraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?