kaos u parlamentu

Bačen suzavac, zaštitari s gas maskama tukli se sa zastupnicima

suzavac
19.02.2016.
u 18:00

U parlamentu Kosova danas je ponovno bilo dima i suza, a sijevali su udarci i letjela jaja. Tamošnja ujedinjena oporba nastavlja svojim ‘diverzantskim’ metodama ometati rad parlamenta iskazujući protivljenje sporazumu o osnivanju Zajednice srpskih općina, koji su vlasti u Prištini potpisale s Beogradom uz posredovanje EU, prenosi Danas.hr

Suzavac je bačen dok je u parlamentu čitana presuda kojom je srbijanski sud izrekao kazne osmorici bivših boraca Oslobodilačke vojske Kosova.

Agencije prenose kako je zastupnica Albulena Haxhiju povrijeđena nakon što ju je netko u nastalom metežu gurnuo na pod. Želeći ju zaštititi, zastupnik Ismail Fisnik potukao se sa zaštitarima, pa su ga ovi, nakon naguravanja, silom iznijeli iz dvorane.

Zaštitari, s gas-maskama na licima, na silu su izbacili i lidera tamošnje oporbe Visera Imerija. Predsjednik Skupštine Kadri Veselji nakon svega je suspendirao 18 oporbenih zastupnika, a policija je privela trojicu od njih.

Nejasno je kako su oporbeni zastupnici ponovno uspjeli unijeti suzavac u dvoranu budući da su, nakon nekoliko prijašnjih incidenata, mjere osiguranja i provjere na ulazu doista rigorozne.

U isto vrijeme, ispred skupštine se okupilo nekoliko stotina pristaša oporbe uzvikujući "Zajednica neće proći" i "Hašime, želimo te u Dubravi". Poruka je upućena Hashimu Thaciju, predsejdniku Vlade, a Dubrava je zatvor u Prištini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije