Puškov:

Austrijski kancelar presudio Šengenu

EU
17.01.2016.
u 14:51

Austrijski kancelar Verner Fajman presudio je europskoj politici „otvorenih vrata“ izjavom da je budućnost Šengena pod znakom pitanja, smatra šef Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Puškov.

Fajman je u subotu priopćio da su austrijske vlasti uvele strožu kontrolu prilikom ulaska stranih državljana u zemlju, kao i da je to jednamjera ograničavanja Šengenskog sporazuma.

Prema njegovim riječima, austrijske vlasti su se preduzimajući te mjere vodile primjerom Njemačke, koja je takođe počela daleko strože da kontrolira granice.

Puškov je takođe rekao da „liberalna opsesija“ njemačke kancelarke Angele Merkel prema izbjeglicama može dovesti do raspada Šengenskog sporazuma i zatvaranja granica.

Prethodno je priopćeno da je čitav niz europskih zemalja, među kojima su i Norveška, Švedska i Danska, privremeno obnovio kontrolu na granicama kako bi bio ograničen ulazak izbjeglica.

Prema informaciji agencije „Fronteks“, prošle godine je u EU ušlo oko 1,2 milijuna izbeglica, a Europska komisija okarakterizirala je to kao najveći migrantsku krizu od Drugog svjetskog rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?