BRUXELLES:

Andrej Plenković s Petrom Porošenkom

BRUXELLES:
20.10.2016.
u 16:00

Europski pučani obilježavaju 25.o bljetnicu Sporazuma iz Maastrichta kojim je Europska ekonomska zajednica postala Europska unija. Na susret pučana, uoči sastnaka čelnika Europske unije, prvi put kao hrvatski premijer stigao je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Njemu je još sinoć predsjednik europskih pučana Joseph Daul čestitao na sastavljanju Vlade.

Tom se prilikom Plenković susreo i s ukrajniskim predsjednikom Petrom Porošenkom. Podsjetimo, Plenković je u vrijeme krize u Ukrajni – bio predsjednik delegacije i izvjestitelj Europskog parlamenta za Ukrajinu. Time je stekao veliku popularnost u toj zemlji, javlja HRT.

Nakon toga Plenković će u Bruxellesu sudjelovati na dvodnevnom sastanku Europskog vijeća. Ondje će se razgovarati o svim glavnim, aktualnim temama kao što su odnosi s Rusijom, migracijska kriza te ugovori o slobodnoj trgovini.

I predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk uputio je čestitku hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, zaželio mu je uspješan premijerski mandat i  dobordošlicu na Europskom vijeću. U pismu se izražava uvjerenje da će uz Plenkovićev profesionalizam i odanost ciljevima Hrvatska izgraditi svoj položaj vrijedne članice EU-a, partnera u rješavanju zajedničkih problema koji stoje pred Europom danas.

“Ne sumnjam da će Vaš dosadašnji rad i poznavanje EU-a biti pozitivni za Hrvatsku, EU i šire”, stoji u pismu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?