Istraživanja

Amerikanci PTSP liječe marihuanom

marihuana
22.08.2016.
u 20:35

Zagovornici ove kampanje smatraju kako je marihuana siguran način na koji se može pomoći stotinama tisuća vojnika nakon što se vrate iz zaraćenih područja

U travnju ove godine SAD je odobrila trogodišnji eksperiment kako bi otkrili može li marihuana olakšati simptome posttraumatskog stresnog poremećaja.

Zagovornici ove kampanje smatraju kako je marihuana siguran način na koji se može pomoći stotinama tisuća vojnika nakon što se vrate iz zaraćenih područja, piše Time.

U SAD-u posttraumatski stresni poremećaj predstavlja veliki problem iako postojeći tretmani pomažu olakšati simptome kod 80% vojnika.

Mnogi vojnici nisu voljni čekati kraj istraživanja i službenu odluku vlade. Stoga se samostalno i ilegalno upuštaju u nabavku i konzumaciju marihuane. Službeni stav vojske jeste da će ovakvi pokušaji biti sankcionirani. 

Istraživanjem se pokušava dokazati da marihuana, a ne njezini ekstrakti, pomaže vojnicima, prenosi Radiosarajevo.ba. 

Međutim, general Nadya West kaže da je marihuana jako opasna. S obzirom da sadrži više kancerogena nego cigarete, čak i kad bi istraživanje pokazalo da pomaže olakšati simptome PTSP-a, marihuana dugoročno nanosi više štete nego koristi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?