nakon sastanka oko Pfizer-a

Američki dužnosnici poručili: Potpuno cijepljene osobe ne trebaju treću dozu

pfizer
DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.07.2021.
u 08:49

Američki zdravstveni dužnosnici priopćili su nakon sastanka s proizvođačem cjepiva "Pfizer" da Amerikancima koji su potpuno cjepljeni protiv koronavirusa nije potrebna treća doza.

“Pfizer” je objavio prošli tjedan da planira zatražiti od američkih regulatora odobrenje za dodatnu dozu cjepiva, na osnovu dokaza o povećanom riziku od infekcije šest mjeseci nakon imunizacije i širenja delta soja koronavirusa.

Dužnosnici Odjela za zdravlje i usluge imali su sastanak s predstavnicima “Pfizera” o najnovijim, preliminarnim podacima o cjepivima i nastavit će u budućnosti raspravu o tome kada i je li potreba nova doza za pojačavanje imuniteta, rekao je glasnogovornik ove službe, prenosi Srna. 

“Pfizer” je priopćio kako planira objaviti jasnije podatke.

Iz kompanije je rečeno da “Pfizer” i administracije SAD-a dijele osjećaj hitnosti da se ostane ispred virusa i da postoji dogovor da znanstveni podaci diktiraju sljedeće korake u striktnom regulatornom procesu.

Širenje delta soja pojačalo je strah u vezi s time pružaju li cjepiva dovoljno zaštite i od ovog soja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije