Recesija

American Express će otpustiti više od 4.000 radnika

'American Express and MasterCard credit cards are shown in Washington June 25, 2008. MasterCard Inc, the world\'s second-largest credit-card network, said on Wednesday it will pay American Express Co
Foto: 'JIM BOURG'
22.01.2015.
u 10:05

Jedan od glavnih razloga otpuštanja radnika je i globalni trend tehnološkog napretka

Američka globalna tvrtka za financijske usluge American Express saopćila je da će uskoro otpustiti više 4.000 uposlenika. Iz sjedišta tvrtke u New Yorku je priopćeno kako je smanjenje broja radnih mjesta još jedan potez u okviru kampanje povećanja efikasnosti. Jedan od glavnih razloga otpuštanja radnika je i globalni trend tehnološkog napretka. Broj radnika koji će ostati bez posla u American Expressu čini šest posto od ukupne radne snage te kompanije. Prema podacima iz 2013. godine u American Expressu je radilo 62.800 radnika. Financijski direktor American Expressa Jeffrey Campbell je kazao kako će najavljena otpuštanja radnika biti realizirana u sljedećih godinu dana. American Express je i u prethodnih nekoliko godina otpustio blizu 10.000 radnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije