Mesić:

Ako Karamarko želi dobro HDZ-u, mora odstupiti

Stipe Mesić
05.06.2016.
u 15:00

Gost današnje emisije "Nedjeljom u dva" na HRT-u  je bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji u emisiji komentira aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj te ukidanje ureda bivšeg predsjednika, piše Index.

Na pitanje o tome što se promijenilo od 67. do 81. godine života, Mesić kaže da se nije puno toga promijenilo.

"Nije se puno promijenilo, život ide. Malo se bavim sportom, supruga mi i dalje ne da jesti čvarke", kazao je Mesić.

Mesić je prokomentirao i aktualnu krizu Vlade.

"Teško je procijeniti kako će se stvari razvijati. Kriza je tu, to je sasvim jasno. Mogući su novi izbori, to bi mislim bilo jedino u redu. Preslagivanje ne može biti dugotrajno. Ovo je kriza takvih razmjera da je Hrvatska velika nevladina udruga, Vlade nemamo", navodi Mesić.

Kazao je i kako misli da bi Karamarko trebao dati ostavku.

"Ovdje se ne radi o sukobu interesa i kaznenom djelu, ovdje se radi o moralnoj političkoj odgovornosti. Ona je evidentna, ako misli dobro svojoj stranci, Karamarko bi morao odstupiti", kaže Mesić.

"Polazim od toga da su građani kolektivni intelektualac. Oni su htjeli na prošlim izborima treći put, zato je MOST uspio. Sad se pokazalo da ni to nije sasvim u redu. Sad je teško očekivati da se stvori novi treći put. Ostat će približno isti odnos snaga, ali malo promijenjen", navodi Mesić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?