nitko nije pružio otpor

Afanistanski novinar za Večernji list: 'Kabul je pao pred najezdom Talibana, kao da je sve dogovoreno'

talibanii
reuters
15.08.2021.
u 10:43

U ovom trenutku Talibani su ušli u Kabul i krenuli su prema izuzetno važnim ustanovama, a to su predsjednička palača, ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova. Novinar Mohebullah Sharif tvrdi da nitko u Kabulu nije pružio otpor Talibanima. "Ovo je dosta sumnjivo, kao da je sve dogovoreno. Kaotično je, nitko ne zna što se točno događa", kazao je.

Podsjetimo, novinar Ahmer Khan napisao je na Twitteru da su talibani su sa svih strana počeli ulaziti u Kabul, citirajući novinsku agenciju Reuters. Prenio je i izjavu talibanskog glasnogovornika.

talibani | Autor : Reuters/PIXSELL Foto: Reuters/PIXSELL

- Talibanski borci dobili su naredbu da pričekaju na ulazu u Kabul i da ne ulaze u grad. Dok ne dođe do prijenosa vlasti, afganistanska vlada odgovorna je za sigurnost Kabula, prenio je Khan izjavu talibanskog glasnogovornika.

Na Twitteru Ureda afganistanskog predsjednika objavljena je poruka kojom se želi smiriti stanovnike, unatoč izvješćima o talibanima koji su počeli ulaziti u glavni grad.

"U Kabulu je bilo povremenih pucnjava, Kabul nije napadnut, sigurnosne i obrambene snage zemlje rade zajedno s međunarodnim partnerima kako bi osigurale sigurnost grada, situacija je pod kontrolom", stoji u objavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije