UNICEF:

28 tvrtki proizvodi cjepivo u iduće dvije godine

04.09.2020.
u 14:42

Ogromne količine cjepiva protiv koronavirusa mogle bi proizvesti 28 tvrtki iz deset zemalja tijekom naredne dve godine, priopćio je UNICEF, nakon potvrde da će pomoći u upravljanju njihovom nabavkom i distribucijom.

UNICEF je priopćio da je 28 farmaceutskih tvtki potvrdilo da će se uključiti u proizvodnju vjpiva protiv COVID-19 tijekom iduće dvije godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters. 

Međutim, proizvođači su istaknuli da projekcije o proizvodnji cjepiva tijekom iduće dvije godine u velikoj mjeri zavise od, između ostalog, uspješnosti kliničkih ispitivanja, zaključenih ugovora o kupovini, potvrđenog financiranja i pojednostavljenosti regulatornih procedura.

Uloga UNICEF-a u upravljanju nabavkom i distribucijom vakcina dio je COVAX programa za razvoj cjepiva, u kojem za sada sudjeluje 76 nacija.

U svojoj novoj ulozi u okviru programa COVAX, UNICEF sudjeluje u kupovini i jednakoj distribuciji cjepiva protiv koronavirusa. 

Ova agencija Ujedinjenih naroda godišnje nabavi više od dvije milijarde cjepiva za rutinsku imunizaciju u skoro 100 zemalja svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?