Smotra Sveučilišta

Sveučilište nudi čak 50 različitih studija za buduće mlade studente

smotra
Dragana Jurić
27.04.2012.
u 10:29

Na Sveučilištu se nastavna djelatnost izvodi na preddiplomskim, diplomskim, i stručnim studijima kroz 50 različitih studija, 46 smjerova i 70 studijskih skupina

Srdačna dobrodošlica rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vlade Majstorovića obilježila je početak smotre. “Način života će vam se promijeniti, ja znam da je od kolijevke pa do groba, jer se još uvijek sjećam pjesmice, najljepše đačko doba. Studij je izazovan, ali u svakom slučaju odluka. Odabir i završetak vašeg studija uvelike će usmjeriti vaše osobne živote, ali jednako tako i cijele naše zajednice, vi ste naša budućnost, vi ste budući profesori, budući pravnici, liječnici, i tako redom. Nadam se da će budućnost biti mnogo bolja nego što je naša sadašnjost. Vi ćete ti biti, a i mi donekle koji će kreirati našu budućnost bar malo bolju, onakvu kakvu svi želimo. Iskreno želim da upišete onaj fakultet koji želite i da ga uspješno završite.” kazao je rektor.

50 različitih studija

Članice Sveučilišta u Mostaru su: Ekonomski fakultet, Filozofski, Građevinski, Medicinski, Agronomski i prehrambeno - tehnološki, Pravni, Fakultet strojarstva i računarstva, Fakultet prirodoslovnih i matematičkih i odgojnih znanosti, Farmaceutski, Fakultet zdravstvenih studija i Akademija likovnih umjetnosti. Na Sveučilištu se nastavna djelatnost izvodi na preddiplomskim, diplomskim, i stručnim studijima kroz 50 različitih studija, 46 smjerova i 70 studijskih skupina. Akademsku 2011.-2012. fakultet je na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju upisalo 16.000 studenata. Buduće studente jako zanima psihologija, arheologija, povijest umjetnosti, likovna akademija. Nimalo se ne daju smesti dvopredmetnim studijima koji zahtijevaju ogromnu posvećenost, trud i muku.

Moderno Sveučilište

“Živimo u državi koja je prepuna problema i poteškoća, ohrabruje me interes mladih ljudi za nastavak školovanja, ne samo naših studenata, nego i interes iz naših susjedstva. Veseli me i izvrsna suradnja sa sveučilištima u BiH, to nas ohrabruje da ustrajemo na onome što smo i sami zacrtali, graditi ovo Sveučilište u Mostaru moderno, europsko, tolerantno da uđe u obitelj europskih sveučilišta te da zajedno s drugim sveučilištima u BiH budemo u zajedničkom europskom distriktu obrazovnom i znanstvenom istraživačkom zboru”, objašnjava rektor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?