ZASJEDANJE

Sveta Stolica je zabrinuta za sadašnju situaciju u BiH

biskupska
VL FOTO
04.11.2011.
u 10:51

Pripremljeno je stanje u župama između 1991. i 2011. godine koje bi se trebalo tiskati do kraja godine

- Turobna, još uvijek zbunjujuća politička situacija u našoj zemlji, koju karakterizira do sada neuobičajeni izostanak formiranja vlasti na državnoj razini – ni godinu dana nakon održanih izbora, ne može nas, nažalost, ni prigodom ovog zasjedanja ostaviti nezainteresiranima, pogotovo kad smo i dalje svjedoci svojevrsne agonije mnogih prognanih naših vjernika koji se, unatoč njihovoj upornoj želji, još ne vraćaju u svoje župe jer nemaju osnovnih materijalnih preduvjeta za obnovu porušenih im domova: za započinjanje življenja dostojnog čovjeka na njihovoj očevini.

Trebali bismo razmisliti što poduzeti i s ovog zasjedanja i idućih mjeseci. Znamo da je Sveta Stolica – zajedno s nama – itekako zabrinuta za sadašnju situaciju Katoličke crkve u našoj zemlji i zato joj izričem i sada iskrenu zahvalnost za sve što poduzima – osobito preko apostolskog nuncija u našoj zemlji nadbiskupa Alessandra D’Errica, kazao je, između ostalog, na 53. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije BiH predsjednik BK BiH mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki. Na zasjedanju bio je i kardinal Vinko Puljić, msgr. Ratko Perić, msgr. Tomo Vukšić, msgr. Pero Sudar, msgr. Marko Semren, generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević i nadbiskup mons.

Alessandro D’Errico, kao i tajnik Nuncijature mons. Josef Arshad. - U kontekstu obilježavanja 130. obljetnice uspostave redovite crkvene hijerarhije u našoj zemlji ažurirali smo spremanje za tisak zajedničke publikacije o stanju naših župa između 1991. i 2011. Čvrsto se nadam da će nam uspjeti tiskati je do konca tekuće godine. Na ovom zasjedanju ćemo se zajednički osvrnuti na 130 proteklih godina, kao i na aktualne izazove i zadaće koje stoje pred nama biskupima. Upoznat ćemo se – između ostalog – s radom 41. plenarnog zasjedanja Vijeća Europskih BK u Tirani čiji plodovi bi i nama mogli dati materijala za zajedničku raspravu. Osim još nekih aktualnih pitanja pa i problema – bit ćemo u prilici nazočiti otvaranju web-portala naše BK, kazao je biskup Komarica.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
00:49 05.11.2011.

Sveta stolica zabrinuta??? Ha,ha,ha,ha sigurno joj treba neki komad zemlje!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?