slučajnost?

Švedska osnivača Pirate Baya Kambodži 'platila' 400 mil. kruna

The Pirate Bay
Arhiva VL
07.09.2012.
u 11:18

Kambodži su isplaćena sredstva za promicanje demokratskog razvoja, ljudskih prava...

Švedska će Kamboždi isplatiti 400 milijuna švedskih kruna (oko 350 milijuna kuna) za promicanje demokratskog razvoja, ljudskih prava, obrazovanja u ekologije tijekom dvije godine, prenosi agencija Xinhua. Dogovor su potpisali potpredsjednik kambodžanske vlade Keat Chhon te švedska veleposlanica Anne Höglund.

- Kambodža Švedsku smatra vrlo vrijednim partnerom u razvoju te ćemo dati sve od sebe kako bismo bili sigurni da će pomoć biti upotrijebljena na učinkovit i transparentan način - rekao je Chhon.

Zanimljivo je da ova uplata dolazi baš u vrijeme kad je u Kamdoži uhićen Gottfrid Svartholm, jedan od osnivača stranice Pirate Bay, koji je u Švedskoj tražen zbog kršenja autorskih prava, a kojega je Kambodža odlučila prognati. Predstavnici švedske u utorak su se sastali sa zamjenikom povjerenika kambodžanske policije Sokom Phalom. Kako dvije države nemaju potpisan sporazum o izručenju, 27-godišnji Svartholm neće biti izravno izručen Švedskoj, već samo prognan iz Kambodže.

Švedska je raspisala međunarodnu tjeralicu za Svartholmom nakon što se nije pojavio na odsluženju zatvorske kazne. Dosuđeno mu je 12 mjeseci zatvora, a mora i isplatiti odštetu od 30 milijuna kruna (oko 25 milijuna kuna).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?