ZATOPLJAVANJE

Susret čelnika HDZ-a i SDP-a, očekuje se dogovor o vlasti

lagumdzija
VL FOTO
20.05.2011.
u 10:16

Čović susret ocijenio blagim napretkom jer je započela komunikacija, dok iz SDP-a naglašavaju da slijede novi susreti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija sastali su se jučer u Sarajevu prvi put nakon više mjeseci od zahlađenja odnosa zbog uspostave vlasti u Federaciji BiH i središnjoj Bosni iz koje su isključene hrvatske stranke, potvrdio je za medije u Mostaru čelnik HDZ-a BiH.

- Napredak je u tome što smo razgovarali. Sve drugo oko napretka u sadržaju razgovora u ovome trenutku bilo bi preambiciozno govoriti. Uglavnom, susret s Lagumdžijom je održan uoči sastanka u Parlamentu BiH oko izbora vodstva Parlamenta, rekao je Čović.

Potpora Dodik-Radončić

Za danas je u Sarajevu zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a Čović je nakon razgovora s Lagumdžijom, kao i čelnikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem te telefonskih kontakata s čelnicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDS-a Mladenom Bosećem u izjavi za medije odbacio mogućnost da najveće hrvatske stranke, dva HDZ-a, budu isključeni iz vlasti. - Mislim da ta opasnost ne postoji. Razgovori koje sam vodio s Lagumdžijom, Radončićem, Dodikom i Bosićem su jamstvo da ne postoji mogućnost da se hrvatski blok ili legitimna volja Hrvata eliminira iz zakonodavne vlasti, kolegija i Vijeća ministara, dodao je Čović. Odbio je otkriti druge pojedinosti. Doznaje se da je uz čelnike dviju stranaka na ručku u Vinoteci bio i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić i direktor HT-a Mostar Vilim Primorac.

U SDP-u optimistični

Potpredsjednik SDP-a rekao je u izjavi za Večernjak da su čelnici dviju stranaka Čović i Lagumdžija ‘u konstruktivnom ozračju iznijeli svako dvoje stajališta vezano uz uspostavu državne vlasti’ te mogućnosti da se dođe do rješenja kojim bi bile zadovolje sve strane.

- Ponovno ćemo razgovarati ne dovodeći u pitanje suradnju koju SDP ima sa strankama potpisnicama platforme, jednako kao ni suradnju HDZ-a BiH s HDZ-om 1990. U sljedećih nekoliko dana očekujemo postizanje dogovora o formiranju vlasti na državnoj razini kako bismo što prije krenuli putem EU-a i reformi, rekao je Hadžić za Večernjak.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
21:57 20.05.2011.

Loš potez SDP_a , spašavaju mrtvaca , umjesto da ga dokrajče oni ih reanimiraju . Naravno ovo se odnosi na vrh stranke , a ne na obične i poštene ljude ....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?