Pripreme

Sušić: Ako Pjanić u petak kaže da može igrati - igrat će

Trening
20.03.2013.
u 10:30

Pjanić je s Višćom trenirao po posebnom programu. Jučer nisu trenirali još Spahić i Vranješ

Prvi trening uoči petka i važnog susreta kvalifikacija za odlazak na SP sljedeće godine u Brazil, reprezentativci BiH odradili su jučer u Hrasnici. Izbornik Safet Sušić nije mogao računati na sve igrače koje je pozvao. Sejad Salihović se nije ni pojavio na okupljanju, kapetan Emir Spahić je ostao u hotelu zbog problema sa sinusima, dok su odvojeno od ekipe radili Pjanić i Višća.

Pjanić sam odlučuje

Oči sportske bh. javnosti uprte su u Pjanića, odnosno u njegov lijevi skočni zglob zbog čije ozljede je izvan terena od početka ovoga mjeseca. Bh. veznjak radio je odvojeno od momčadi, uz posebnu pozornost fizioterapeuta Ismara Hadžibajrića. Izbornik Safet Sušić jučer nije mogao odgovoriti na pitanje hoće li ovaj kreativac Rome biti spreman za susret s Grčkom. - Nisam pretjerano ni pričao s Pjanićem vezano uz nastup protiv Grčke. Već ranije sam rekao da neću inzistirati na njegovu nastupu. Prije tri - četiri dana počeo je normalno hodati, a danas je radio po posebnom programu. Neće biti nikakvog pritiska na njega i on će sam odlučiti hoće li biti spreman za utakmicu. Ako u petak kaže “spreman sam i hoću igrati” - on će i igrati, rekao je Sušić, osvrnuvši se još na zdravstveni bilten ostatka reprezentacije: - Izuzev Pjanića svi su spremni. Vranješ, Spahić i Višća imaju manjih problema, ali će biti spremni za utakmicu. Ono što posebno raduje izbornika je činjenica da je Zvjezdan Misimović u dobroj formi stigao na reprezentativno okupljanje. Upravo bi nekadašnji najbolji asistent Bundeslige trebao zamijeniti Pjanića u veznom redu.

Dobra forma Misimovića


- Misimović je u posljednjih 15 dana odigrao četiri jake utakmice, spreman je sto posto i to je ono što je za mene u ovom trenutku najvažnije, kaže Sušić, dodavši:
- Očekujem da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu. Protiv Grčke je mnogo važniji rezultat nego neki utisak koji ćemo ostaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije