pokolj u srbiji

Supruga ubojice: Bio je teške naravi, ali ovom se nisam nadala

pokolj Srbija (1)
Reuters/Pixsell
Autori: mf/VLM, kh/VLM
10.04.2013.
u 08:12

Ministrica zdravlja Srbije, Slavica Đukić Dejanović odbacuje mogućnost da je uzrok jučerašnjem pokolju u Velikoj Ivanči sudjelovanje Ljubiše Bogdanovića u ratu početkom 90-tih u istočnoj Slavoniji

– Nisam slutila što će napraviti. Bio je teške naravi, ali ovome se nisam nadala – kazala je Javorka Bogdanović, supruga brutalnog ubojice Ljubiše koji je jučer u srpskom selu Velika Ivanča ubio 13 ljudi.

– Svi smo bili kao jedna velika obitelj. Nije bilo nikakvog nagovještaja da će ovo učiniti – objašnjavala je Javorka policiji u Urgentnom centru u Beogradu gdje je smještena na liječenje nakon što je suprug i nju pokušao ubiti, piše Press. Nju je suprug pogodio u glavu i vrat, no unatoč tome, u boljem je stanju.

– Ona je neznatno bolje. Nije životno ugrožena, probudila se i čak komunicirala s liječnicima. Oporavlja se i to su dobre vijesti – kazao je direktor Urgentnog centra dr. Zlatibor Lonča.

Brutalni ubojica, koji se pokušao ubiti nakon krvavog pohoda, u kritičnom je stanju te se liječnici bore za njegov život.

Srpska ministrica zdravlja odbacuje sudjelovanje u ratu kao uzrok pokoplja u Velikoj Ivanči

Ministrica zdravlja Srbije, Slavica Đukić Dejanović odbacuje mogućnost da je uzrok jučerašnjem pokolju u Velikoj Ivanči sudjelovanje Ljubiše Bogdanovića u ratu početkom 90-tih u istočnoj Slavoniji, a s tom tezom se slažu još neki beogradski psihijatri tvrdeći kako je prošlo puno vremena od ratnih događanja da bi utjecale negativno na psihu počinitelja, prenose mediji u Srbiji.

- To ne može biti neposredni razlog. Traume iz rata i posljedice tih trauma kroz postraumatski stresni poremećaj idu nekoliko dana do nekoliko tjedana od trenutka traume - rekla je ministrica Slavica Đukić Dejanović za srpsku državnu televiziju. Ministrica, koja je inače, liječnik specijalist psihijatrije, drži kako treba preventivno djelovati, a tamo gdje nema psihijatara, liječnici opće prakse trebaju biti obučeni da prave skrininge i ranu dijagnozu mentalnih problema.

>> Srbija proglasila dan žalosti zbog masakra u Velikoj Ivanči

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije