Ljubuški

Sukobi između općine i vodstva mjesne zajednice

Hasan Mušić
12.07.2012.
u 10:18

Na neke istupe čelnika MZ, u kojima se ističu uspjesi u rješavanju komunalnih infrastrukturnih pitanja, reagirali su iz općinske vlasti i mjerodavnih službi

Na neke javne i medijske istupe u posljednje vrijeme čelnika Mjesne zajednice Ljubuški 3, u kojima se ističu uspjesi u rješavanju komunalnih infrastrukturnih pitanja i potreba stanovnika te MZ, reagirali su iz općinske vlasti i mjerodavnih službi.

 

Javna rasvjeta

 

Povod za to je, kažu u Općini, što se za postignute rezultate od vodstva te Mjesne zajednice glorificiraju i naglašavaju navodne zasluge Narodne stranke Radom za boljitak, kojoj pripada i predsjednik MZ Ljubuški 3, Hasan Mušić, a od 9 vijećnika u Vijeću Mjesne zajednice petero je iz te stranke. U tu MZ povremeno svraćaju viši dužnosnici stranke i medijski veličaju svoje navodne stranačke zasluge. - Istina je posve drukčija, a ona se prešućuje. Sve što je u toj MZ dobiveno i napravljeno omogućio je općinski načelnik Nevenko Barbarić, i Narodna stranka radom za Boljitak nema s tim nikakve veze. Gospodine Hasane Mušiću razočarana sam vašim izjavama jer vi niste rekli pravu istinu.  Javnu rasvjetu ste imali i 1978. godine, od zgrade općine do Gornjeg grada, a od 2008., početka prvog mandata načelnika Barbarića, od kuće Šimića smo presvukli krivinu ceste, na ostalom dijelu ulice sanirali smo udarne rupe, urađeno je i riješeno klizište na cesti prema Vodicama. Nakon toga se, na molbu mještana povratnika, pristupilo dogradnji javne rasvjete tako da je svaka kuća na drvenom ili betonskom stupu dobila svjetiljku, a osvijetljene su i džamije, iznosi u opširnom pisanom osvrtu činjenice druge strane Vera Dedić, viša referentica za komunalne poslove u općini Ljubuški.

 

Izmjena stupova

 

Vera Dedić se osvrće na izjave predsjednika MZ Ljubuški 3 Hasana Mušića, da će on i njegova stranka Boljitak uskoro završiti javnu rasvjetu, i kaže da se ne pitaju čije je to osnovno sredstvo. Lampe koje se nalaze na drvenim stupovima mogu se prenijeti na betonske, ali “to nećete uraditi bez mog odobrenja i u dogovoru s načelnikom Barbarićem”. I prostor za Mjesnu zajednicu Ljubuški 3, gdje je nekad bila trgovina bivšeg Trgocoopa u zgradi Gornja kasarna koja je vlasništvo općine, “dodijelio je naš i vaš načelnik Nevenko Barbarić”, ističe Vera Dedić. Tvrdi da je izmjena drvenih stupova u Gornjem gradu koju izvodi Elektrodistribucija, još mogla čekati, a betonski su stupovi bili potrebniji u nekim drugim urbanim dijelovima grada gdje je električna mreža starija i znatno više dotrajala. - U ulici na Humcu, o svom trošku iskopali smo rupe i izbetonirali za pet stupova, tako se radilo i u Radničkom naselju, a vi gospodo u Gornjem gradu sve dobivate besplatno. I sada, a i prije rata. A za neke ulice na Humcu, gdje djeca idu u školu na Gračine, nema sredstava da se osvijetle, govori Vera Dedić.

Komentara 1

DD
De der
12:38 12.07.2012.

Gospodi iz Mjesne zajednice3 u Gornjem Gradu sve pohvale za zalaganje i rad. Ovoj lajavici Dedićki što prije dati odkaz jer kao državna službenica mora biti neutralna a ne lajati na neku stranku u kojoj vjerojatno ona nije. Ovom paši Barbaru će doći kraj, brzo, što prije to bolje, za dobro svih građana Ljubuškog grada. Za vrijeme svojih mandata radio je samo protiv Ljubuškog, sve uništio. Pogledajte grad danas kako izgleda. Jadno.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?