Skupština

Sukob unutar SDA spriječio izbor nove Vlade u HN županiji

skupstina
Zoran Grizelj
05.11.2011.
u 11:37

Čelnici SDA ne mogu postići dogovor oko imena ministara koja će biti u Vladi HNŽ-a iduće tri godine. Trakavica se nastavlja

Najavljena izvanredna sjednica Skupštine HNŽ-a na kojoj se trebala izabrati nova županijska vlada jučer nije ni započeta. Još u četvrtak navečer je bilo poznato kako neće biti izabrana nova vlada zbog sukoba u SDA-u oko imena novih ministara, ali je najavljivano kako će sjednica ipak biti započeta. Unatoč ovim najavama, predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac jučer je odlučio kako nema potrebe ni za započinjanjem sjednice te je ista, uz suglasnost mandatara nove vlade Denisa Lasića, odgođena za 9. studenog u 11 sati.

U međuvremenu, sukobi oko imena ministara iz reda SDa se nastavljaju. Dok županijski stranački čelnici žele da na ministarskim mjestima ostanu kadrovi koji su do sada obavljali funkcije ministra, središnjica ove stranke u Sarajevu želi pozicionirati nova imena i kadrove u vladu HNŽ-a. Sukob unutar SDA na relaciji Mostar - Sarajevo se nastavlja, ali politički čelnici u ovoj županiji očekuju kako će problem biti riješen do 9. studenoga kada bi HNŽ napokon trebao dobiti novu vladu.

Neslužbeno se doznaje kako se najviše polemike vodi oko ostanka ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Esada Dželilovića na ovoj dužnosti. S druge strane, SDP je mandataru Lasiću dostavio imena ministara koji bi trebali biti u županijskoj vladi. - Neki mediji su špekulirali s imenima ministara, ali moram reći kako su promašili.

U dogovoru s Denisom Lasićem usuglašeno je kako imena ministara neće biti objavljena prije sjednice u srijedu. Još samo čekamo da SDA riješi ta kadrovska pitanja i više neće biti smetnji za formiranje nove vlade - rekao nam je prvi čovjek SDP-a BiH u HNŽ-u Aner Žuljević. U svakom slučaj, trakavica oko formiranja nove vlade u HNŽ-u se nastavlja, a građani ni godinu i mjesec dana nakon izbora još uvijek nisu dobili novu vladu.

Posljedice ovakvog stanja jasno su vidljive u izvješću CCI-ja o radu vlasti u HNŽ-u koje je ocijenjeno katastrofalni.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:00 05.11.2011.

Odlicno. Izgleda da su Hrvati napokon poceli raditi muslimanima ono sto ovi godinama pokusavaju da nama urade, tj. unositi razor medju muslimane. Dok se oni svadjaju mi cemo se smijati.

DA
daniele
18:59 05.11.2011.

Ma neeee. To je samo sukob u SDA, stranci koju je kao i tvoj HDZ pregazilo vrijeme.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?