PLATFORMA

Sukob SDP-a i SDA nije na razini FBiH već i u županijama

tihic
Stojan Lasić
31.01.2012.
u 09:16

Hadžić tvrdi da je sukob s SDA-om i na federalnoj i županijskoj razini

Unatoč prošlotjednim pomirljivim tonovima koje su nakon zajedničkog sastanka medijima izgovorili čelnici stranaka koje tvore koaliciju “Platforma za promjene”, politički brak prvo SDP-a i SDA, a potom ostale dvije stranke ulazi izgleda u ozbiljnu krizu.

Sukob oko Zakona

Sukob oko Zakona o policiji, nije jedina barijera koja ugrožava opstojnost platformaške koalicije, razlozi su punu dublji i puno pragmatičniji. Raskol između SDP-a BiH i SDA koa dvije glavne stranke koje čine Platfomrmu počeo je već podjelom političkih fotelja unutar javnih poduzeća, a prije svega onih profitabilnijih kao što su BH Telecom i Elektroprivreda BiH. Sukob se produbljivao na nižim raznima unutar županijskih Vlada, gdje je zbog ministarskih i savjetničkih mjesta bilo iskri između dvije najveće stranke platformaške koalicije. Da su problemi puno kompleksniji priznaje i potpredsjednik SDP-a BiH Damir Hadžić, koji je u razgovoru za sarajevsko “Oslobođenje” izjavio kako oni nisu samo na razini Federacije BiH. “Očito smo ušli u jednu vrstu braka ili zajednice sa SDA-om”, kazao je Damir Hadžić, “gdje oni na samom početku nisu shvatili da mi ustvari želimo mijenjati stvari”. On tvrdi da je želja Predsjedništva SDP-a da se stvari probaju promijeniti bez čekanja - od županijskih Vlada sve do Vlade FBiH. “Oni su bili čimbenik koji je u značajnoj mjeri, rukovodeći se politikom korak po korak, inzistirao na tome da stvari idu polako, ali sigurno”, rekao je Hadžić.

Oštre poruke Tihiću

Komentirajući izjave čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića u kojima traži rekonstrukciju federalne vlasti, Hadžić je kazao da u ovom trenutku nema apsolutno govora o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH. Mislimo da ona dobro radi svoj posao”, dodao je Hadžić. Prošlog tjedna, čelništvo SDP-a u priopćenju za javnost najoštrije je osudilo svoje stranačke partnere iz SDA, prozivajući njihova predsjednika Sulejmana Tihića za komunističke progone koje je on kao tužitelj obavljao u vrijeme bivše Jugoslavije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar servo_volan
servo_volan
12:33 31.01.2012.

SDP sad nastoji se rješiti SDA jer joj je teret raćunaju na Fahru Radonćića----aSDAje morala znat da će ih ovo snsći morali su se grćevito boriti da legitimni predstavnici Hrvata sudjeluju u vlasti e sad kusajte što ste posijali

Avatar bucalo
bucalo
16:26 31.01.2012.

vec vidjenoi oni kao zavadjeni pa zapr.e nekomu trcem ,a ne pali to vise crveni kmeri

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?