Kladioničarska afera

Suđenje Karabatiću i društvu: Prijeti im zabrana igranja!

'Montpellier\'s Nikola Karabatic (L) warms-up with his brother and teammate Luka before their team\'s Ligue 1 handball match against Paris Saint Germain in Paris, September 30, 2012. French handball c
'REGIS DUVIGNAU'
02.10.2012.
u 14:35

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta traži žestoku kaznu ako se dokaže da su krivi.

Nikola Karabatić s još je pet suigrača – bratom Lukom, Gajičem, Prostom, Honrubiom i Bojinovićem prevezen rano jutros iz Pariza u pritvor u Montpelliereu, a svi bi optuženi danas trebali pred suca.

Suđenje rukometašima:

Prvi je na redu za ispitivanje bio Mladen Bojinović, koji je ove sezone u PSG-u, ali je prošle igrao u Montpelliereu i optužen je za namještanje utakmice s Cessonom iz Rennesa. Njegov je odvjetnik stao u njegovu obranu sljedećim riječima:

– On je kockar koji se dosta često kladi, ali nikad na rukomet. Ali, ovaj je put odigrao, jer su francuski bookmakeri dali nerealne koeficijente za utakmicu s Cessonom čija se pobjeda plaćala koeficijentom 2,9. Igrači su znali da će ova utakmica biti teška za klub. Kad su vidjeli da su koeficijenti pogrešni, odlučili su se kladiti. Ali moj klijent je vrlo jasan: "Utakmica nije namještena".

Nakon dolaska Mladena Bojinovića, u sudnicu su malo prije podneva stigli Honrubia, L. Karabatić i neidentificirani rukometaš kojemu su sakrili identitet, ali mediji predmnijevaju da je riječ o Nikoli Karabatiću.

Francuski izbornik Claude Onesta bio je vrlo oštar u svom istupu:

– Ako se dokaže da su krivi, treba ih žestoko kazniti za primjer drugima!

Portal Midi Libre tvrdi kako će igračima dobiti zabranu igranja održi li se optužnica protiv njih, zbog mogućnosti kontakta s drugim optuženima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije