OBRAT?

Sudac odbio bankrot Detroita: Povucite zahtjev, neustavan je!

'A pedestrian traffic light indicates red near the headquarter office highrise of US car giant General Motors (GM) in Detroit, USA, 13 January 2013. Photo: Uli Deck/DPA/PIXSELL'
'Uli Deck/DPA/PIXSELL'
20.07.2013.
u 00:10

Lokalni sud ne dopušta bankrot jer će vjerojatno rezultirati rezanjem mirovina i povlastica radnika.

Posrnuli američki grad Detroit možda će ipak morati odustati od bankrota. Samo dan nakon što su gradski oci objavili tešku, ali po svim izgledima jedinu moguću odluku, da odvedu Detroit u stečaj slučaj je doživio obrat.

Naime, Rosemarie Aquilina, sutkinja Okružnog suda američke savezne države Michigan presudila je u petak da se zahtjev za stečajem neustavan, te naložila gradskim upraviteljima da povuku zahtjev sa federalnog suda. 

No, glavni tužitelj Michigana Bill Schuette je odmah potom izjavio da se namjerava smjesta žaliti i blokirati tu sučevu odluku.

Odluka suca stigla je kao odgovor na zahtjev odvjetnika koji predstavljanju umirovljenike i mirovinske fondove gradskih radnika. Oni, su naime ustali protiv rezanja mirovina i povlastica za umirovljenike što se predlaže u slučaju bankrota grada, a argument im je da je to protivno Ustavu Michigana. 

Američki mediji spekuliraju može li lokalni sud legalno narediti nekom subjektu da odustane od slučaja na federalnom sudu.

Detroit je u četvrtak postao najveći grad u američkoj povijesti koji je predao zahtjev za stečajem.

>>Propast velikog Detroita - Bankrot
 američkog sna

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?