PETICIJA

“Stop majorizaciji Hrvata u BiH” - potpisivanje traje još danas

peticija
Braco Selimović
20.02.2011.
u 11:29

U ponedjeljak će se održati sastanak Organizacijskog odbora na kojem će se odlučiti o daljnjim koracima

Danas je zadnji dan potpisivanja peticije zaokružene u nazivu “Stop majorizaciji Hrvata”, koja se posljednjih desetak dana provodi u gradovima diljem BiH. Inače, ovu akciju su pokrenule udruge branitelja proisteklih iz Domovinskog rata zajedno s civilnim udrugama i organizacijama iz svih segmenata hrvatskog društva, a pozivu se odazvalo na tisuće Hrvata koji su svojim potpisom izrazili cilj cijele akcije - da Hrvati u BiH nisu manjina, da imaju pravo na jednakopravnost i konstitutivnost kao i druga dva naroda, da im nitko nema pravo birati njihove političke predstavnike. Osim toga, podršku Hrvatima su dali i predstavnici drugih naroda. Na trgovima, ispred institucija su stacionirani, a svako malo prilaze im ljudi koji žele dati svoj obol akciji.

- Prve brojke još ne znamo budući da ima dosta terenskog rada, prigradskih područja. Prvi rezultati mogli bi se znati sredinom tjedna, kazao nam je Ivica Brekalo, jedan od članova Organizacijskog odbora akcije. Nadalje, kazao nam je kako će se potpisi skupiti prema Organizacijskom odboru i da planiraju napraviti jedno izvješće.

- U njemu će biti sadržano sve na što trebamo ukazati zakonodavnim i izvršnim tijelima BiH, Federaciji BiH, Uredu visokog predstavnika (OHR)... Smatramo da smo majorizirani kao narod i da ukažemo relevantnim čimbenicima da se to u dogledno vrijeme popravi, kazao nam je Brekalo dodavši kako će već sutra održati sastanak Organizacijskog odbora. Također je napomenuo kako će uskoro sazvati konferenciju za novinare, na kojoj će iznijeti svoje izvješće kako bi javnost bila upoznata s daljnjim koracima u ovom pogledu.

Komentara 2

IV
ivmiskbi
12:18 20.02.2011.

Složiću seda j ovo što se sada radi potrebno, ali bih pitao našu Hrvatsku političku elitu zašto svakh 10 godina običan narod mora ispravljat nešo šo naši dobro plačeni političari nisu odradili na svojim radnim mjestim na kojima su jako dobro plačeni i preplačeni. Mi samo u toku jednog mjeseca za nekih 200 Hrvatskih olitičara plaćamo iz buđeta svih nivoa vlasti oko milion maraka i onda još moramo te parazite spašavati kada im debele guzice budu ugrožene. Sram ih bilo doveli su nas na dno dna i sada spašavaj narode, a narod je stado kome se samo čoban kod nas rijetko mijenja. Evo spasiti ćemo po kozna koji put debele politićke guzice i oni će opet jednu deceniju raditi za sebe i svoje bližnje i opet će zvati fukaru u pomoć da za sitne novce spašava stvari. Što nebi mi branitelji kada ih spasimo sjeli u njihove fotelje pa malo zamjenili uloge, nego uzjašila Slavica na metlu i ne silati sa nje već 20 godina, uzjahao Čovo ćirilica na alata i jaši li ga jaši, jadan smo mi narod kada nemamo petlje raščistiti jednom sa takvima i uzeti stvar u svoje ruke. Nedaj se narode.

IV
ivo33hzhb
13:49 20.02.2011.

Tesko je biti hrvatski politicar u bih: biti naj malobrojniji narod, bez ikakv potpore iz svijeta a i iz hrvatske i imati izdajnike u vlastitom narodu u bih, pa u takvom stanju nam ni tito nebi mogo pomoc. kroz ratno vrijeme smo bili zrtva nase politike da bi opcenito hrvatskom narodu na ovim prostorima bilo bolje (u Hrvatskoj). A sada je doslo vrijeme da se nase stanje u bih dovede ured. Nasi politicari su dobili zelen svjetlo (Od Zapda), pa makar oni bili i crni vragovi u zadnji 20 godina, ovo za sto se zalazu uzadnji pola godine je opstank hrvatskog naroda u bih i mislim da je to zasluzilo bezprekornu potporu, pa kad budemo ravnopravni Narod s druga 2 onda se obracunat sa pojedincima. Sto je pisac htio rec? \"nacionalni interes ispred svega\"

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?