Liga MZ Stolac

Stolac se u stilu osvetio Vidovu polju

MZ Stolac
Frano Matić
07.08.2012.
u 09:50

Braća Darko, Marko i Mladen Raguž postigli pogotke za ekipu koju vodi otac Radoslav

Bila je to velika, naravno sportska, osveta i to s visokim kamatama. Tako se može opisati uvjerljiva pobjeda ekipe Stolac protiv Vidova polja u finalu malonogometne Lige naselja općine Stolac. U prošlogodišnjem finalu Stolac je izgubio od Vidova polja, a evo sada je taj dug vraćen.

Mogli su biti i uvjerljiviji

Krajnjih 8:3 za Stolac moglo je biti i uvjerljivije jer su mladoj ekipi Vidova polja nedostajali neki ključni igrači, ali to nimalo ne umanjuje ovu odličnu igru i učinkovitost igrača Stoca koji će tako svoju općinu predstavljati na skoroj završnici malonogometne Lige Hercegovine koja se baš održava u Stocu. Već do kraja prvog poluvremena Stolac je imao visokih 4:1 (pogodili Darko Raguž, Marko Raguž dva puta i Goran Džakula, a za Vidovo polje Boris Katičić) pa je već tada bilo jasno tko je pobjednik ovogodišnjeg izdanja malonogometne Lige MZ Stolac. I u nastavku Stolac igra odlično pa pogotke postižu ponovno Marko Raguž te Mario Marić, Goran Moro i Mladen Raguž, a čast Vidova polja do kraja su spašavali Ivan Šutalo i Dražen Marić. Igraci Stoca lako su dolazili u prigode za postizanje pogotka, pa je cijelo vrijeme na mukama bio vratar Vidova polja Ante Vujnovic. Iako se odlučivalo o naslovu općinskog prvaka veliki je finale protekao u fer i korektnoj igri. Opća je ocjena da mlada ekipa Vidova polja nije imala velikih izgleda protiv odlične ekipe Stoca u čijim je redovima nekoliko malonogometnih majstora koji igraju i veliki nogomet, ali sudjeluju i na svim malonogometnim turnirima po Hrvatskoj i BiH. Jedino u čemu su bili u prednosti igraći Vidova polja jest fantastična podrška navijača na sportskom centru u Vidovu polju koji je ovoj ekipi bio kao neki domaći teren. No, ni to im na kraju nije pomoglo. Ovo je finale obilježila jedna nesvakidašnja situacija. U ekipi Stoca igraju trojica braće, Darko, Marko i mali Mladen i sva trojica su postigli pogotke, a ekipu inače vodi i njihov otac Dragoslav. Tako ova četvorka piše jednu zaista lijepu i nesvakidašnju sportsku priču ne samo u gradu na Bregavi već i dosta šire. U utakmici za treće mjesto ekipa Aladinića je s visokih 7:1 bila bolja od ekipe Crnići Greda Pješivac Greda. Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković uručio je pobjednički pehar kapetanu Stoca Marku Ragužu, te i druge nagrade i pehare najboljim ekipama i pojedincima. Za najboljeg vratara proglašen je Marko Goluža (Stolac), najbolji strijelac je Marko Raguž (Stolac) a najbolji igrač njegov brat Darko (Stolac).

Dobro suđenje

Kapetanu pobjedničke ekipe nagradu je u ime Sportskog saveza općine Stolac i sponzora uručio Zoran Biletic, tajnik Sposrtkog saveza općine Stolac. Posao je bez zamjerki tijekom cijelog natjecanja odradio sudački dvojac Davor Prce - Draženko Pavlović, a sve je funkcioniralo i za zapisničkim stolom. Veliki finale na sportskom centru u Vidovu polju pratilo je preko 1000 gledatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije