Intervju

Stojimo na braniku prava Hrvata

Lovrinović
05.10.2012.
u 11:46

Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH i savjetnik predsjedatelja Vijeća ministara BiH te kandididat za načelnika općine Novi Travnik

S obzirom na blizinu lokalnih izbora i što svaki put izazivaju iznimno zanimanje javnosti za ishod i rezultate, Večernji list je htio čuti od Nikole Lovrinovića, zamjenika predsjednika HDZ-a BiH i savjetnika predsjedatelja Vijeća ministara BiH kako vidi situaciju i što misli o izborima, a posebice iz pozicije jednog od kandidata. Naime, i sam se kandidirao i za načelnika općine Novi Travnik.

Zašto ste se kandidirali, zar vam nije dovoljna trenutačna pozicija i što je zapravo prevagnulo?

Pa, prije svega u HDZ-u BiH se nisam uključio iz pobuda koje ste me pitali, dakle da samo meni bude dobro, Uključio sam se jer sam prihvatio stajališta stranke i jer sam htio pomoći u borbi za ravnopravnost hrvatskoga naroda u bivšoj državi i ostvarenju tisućljetnog sna stvaranja vlastite države. Dapače, u tim vremenima zapravo vam se moglo svašta dogoditi pa i pogibelji. Danas su druga vremena. BiH je suverena država. Prošla je rat, stradanja, a posebice hrvatski narod. Međutim, kao da ništa nije završeno bez obzira što je rat stao. Zapravo i danas radim samo ono što radim svih ovih godina. Svaki izbori su važni za ozbiljnu stranku i za naš narod. Svatko treba pomoći koliko može. Danas se to može politički, gospodarski, kulturološki i slično. S obzirom da se bavim politikom više od dvadeset godina očito je da tu možda najviše mogu pomoći. Novi Travnik nije više od desetljeća imao načelnika iz redova HDZ-a BiH i ako izašto HDZ BiH treba kriviti onda je to upravo taj propust. Stjecajem okolnosti u Novome Travniku živim više od 16 godina, a obavljam značajne stranačke dužnosti i imam određeno iskustvo. Poziv općinske organizacije HDZ-a BiH Novi Travnik da budem kandidat jednostavno nisam mogao odbiti.

Ima li problema u Novom Travniku, pa i prljave kampanje?

Razmišljalo se da ću možda biti kandidat prihvatljiv najvećem dijelu političkih čimbenika u ovome gradu, u kojem namjeravam provesti ostatak života, ali to ipak nije do kraja prihvaćeno. To potvrđuju različiti pamfleti koji izlaze pred kraj kampanje osobito iz redova stranke HSS NHI ili jednog njihovog dijela koji se zapravo spašavaju od političke propasti atakirajući ne na naš ili moj program nego na mene kao osobu i druge ljude, no to je vjerojatno priča za sudske klupe, a ne za političko nadmetanje. Posebice zato što je to stranka koja je nanijela štete hrvatskome narodu čak možda više i od samih ratnih događanja i nažalost još uvijek nije otišla u ropotarnicu povijesti.

 

Ostatak intervjua možete pročitati u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 1

MK
marko king
20:47 05.10.2012.

. Istinski domoljub i čovjek koji ima karizmu, znanje i sposobnost podiči Novi Travnik i urediti za dobrobit svih žitelja bez obzira na vjeru i naciju.Pozivam sve Novotravničane da iziđu na izbore i podrže Nikolu Lovrinovića za načelnika općine.Svako dobro!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?