POSLJEDICE

Štete u Čapljini već sada veće od pet milijuna maraka

Čapljina
Foto: Frano Matić
1/4
06.02.2012.
u 12:51

Snijeg i led uništili su preko tisuću plastenika na čapljinskom području gdje je inače evidentirano oko 1500 plastenika

Nakon velike borbe s niskom temperaturama i visokim sniježnim nanosima život se u Čapljini normalizirao a prometnice su  osposobljene za normalno prometovanje i sve aktivnosti nadležnih službi. Tu se misli na policiju i ekipe Doma zdravlja Čapljina koje su ovih dana imale brojne intervencije kako bi stigli do svih pacijenata kojima je potrebna prva pomoć i prijevoz do bolnice.

“Do svih čapljinskih naselja  prometnice su probijene  i sada se radi na dodatnom saniranju tamo gdje je to potrebno. Evo danas se radilo na čišćenju prilaza grobljima kako bi danas i sutra moglo da se održe četiri sprovoda. Imali smo i nekoliko intervencija kod pacijenata koje je trebao prevesti do bolnice na dijalizu. Prometnice na gradskom groblju su očišćene i sada sa našom mehanizacijom čak i pomažemo susjednim Općinama Ljubuškom i Čitluku kako bi se očistile prometnice na  njihovu području  i povezali ih sa našom Općinom.“-istiće čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić i posebno nam izdvaja podatak o štetama od snijega na čapljinskom području.

“Već u ovom trenutku možemo govoriti kako su štete na plastenicima preko 5 milijuna KM. I to sam na plastenicima a ne još i unutra na samim usjevima. Snijeg i led uništili su preko tisuću plastenika na čapljinskom području gdje  je inače evidentirano oko 1500 plastenika. E onda se može vidjeti kolike su zapravo štete na samim plastenicima. A nažalost još će veće štete i posljedice biti na samim poljoprivrednim usjevima. Ovo je za čapljinsku poljoprivredu zaista velik udarac.“-istiće načelnik Vidić  za Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?