SUD BIH

Statusna konferencija u predmetu Marko Radić i drugi 27. svibnja

radić
VL FOTO
26.05.2010.
u 10:49

Vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda BiH otpremilo je 14. travnja ove godine rješenje kojim se uvažavaju žalbe obrane

Statusna konferencija pred Apelacijskim vijećem Odjela I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Marko Radić i drugi, zakazana je za 27. svibanj. Konferencija će biti održana s početkom u 09.00 sati, u sudnici 6, priopćeno je iz Suda BiH. Vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda BiH otpremilo je 14. travnja ove godine rješenje kojim se uvažavaju žalbe obrane, te prvostupanjska presuda od 20. veljače 2009. godine ukida i određuje pretres pred Apelacijskim vijećem.

Prvostupanjskom presudom ovog suda od 20. veljače 2009. godine optuženi Marko Radić, Dragan Šunjić, Damir Brekalo i Mirko Vračević proglašeni su krivim da su počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti.

Za navedeno krivično djelo optuženima su izrečene zatvorske kazne - optuženom Radiću kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 25 godina, optuženom Šunjiću kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 21 godinu, optuženom Brekalo kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 20 godina, a optuženom Vračeviću kazna zatvora u trajanju od 14 godina.

U ponovnom postupku koji će se voditi pred Apelacijskim vijećem, bit će otklonjene učinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, preslušani već izvedeni, a po potrebi izvedeni i novi dokazi, nakon čega će biti donesena nova, na zakonu zasnovana presuda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?