Nesreća

Starac pošao do kćeri pa kratio put preko pruge i usmrtio ga vlak

Voz
28.11.2012.
u 10:13

Nesretnika tražio poštar, a susjedi mislili da je otišao do obližnje trgovine

Vojko Polić (78) iz sela Lipovac kod Banje Luke poginuo je jučer, oko 10.45 sati, kada ga je na pruzi u obližnjem naselju Radinjača udarila lokomotiva.

Kratio put

U policiji navode da je starac prelazio prugu i to na mjestu koje nije predviđeno, niti osigurano za prijelaz pješaka, u trenutku kada je naišla lokomotiva Železnica RS. Mještani su ispričali da je Polić u vrijeme nesreće krenuo u posjet kćeri koja živi u naselju Radinjača. Pruga se nalazi u neposrednoj blizini njegove kuće pa je odlučio skratiti put.

- Strojovođa Predrag Tomić vjerojatno nije uspio zakočiti, nego je u punoj brzini udario u njega. Prizor je bio užasan - tvrde očevici i dodaju da im nije jasno kako Polić nije vidio vlak s obzirom da se pruga nalazi na preglednoj ravnici.

Prvi susjed Nikola Davidović ističe da je pri odlasku vidio Polića. Tek nakon dva sata doznao je da mu je susjed stradao na pruzi udaljenoj samo nekoliko metara od kuće.

Nije kvar

- Mislio sam da je u pitanju neki kvar i da je lokomotiva zbog toga zaustavljena pa nisam ni obraćao pozornost. Kasnije je dolazio poštar, koji je tražio Vojku. Pitao je gdje je djeda otišao. Rekao sam mu da je vjerojatno u trgovini i da će se brzo vratiti. Naknadno nisam mogao vjerovati da je mrtav- ispričao je vidno šokiran Davidović, ističući da mještani, unatoč neobilježenom prijelazu, skraćuju put do svojih njiva ili obližnje trgovine i autobusnog stajališta, ne sluteći da bi netko mogao stradati upravo zbog preglednosti. Prema njegovim riječima, na istom tom mjestu je prije tri do četiri godine od udara vlaka stradao još jedan mještanin. Napominje da je i tada stradao stariji čovjek, koji je prugu prelazio u vrijeme dok je napolju padala kiša i bilo maglovito, tako da nije vidio vlak koji je naišao i pregazio ga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije