INTERVJU

Stanje u FBiH je neodrživo, položaj Hrvata nije zadovoljavajuće riješen

Kožul
29.12.2012.
u 11:08

Da bi vlast mogla funkcionirati mora imati isti sastav od države do županija, zato je potrebna promjena u FBiH

Dogovor četvorice političkih lidera u Federaciji BiH istodobno će zahtijevati rad na dva fronta kako bi se provela rekonstrukcija vlasti. Jedan je pritisak u federalnom Parlamentu, a drugi je traženje potpore međunarodne zajednice kako bi se zaobišle blokade članova trenutačne parlamentarne manjine. O stanju u FBiH, za Večernji list govori Predrag Kožul, zastupnik HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH.

Kako gledate na reakciju lidera četiri stranke?

Ovakva situacija je apsolutno neodrživa i moralo se reagirati kako bi se zaustavilo ovakvo stanje. Svi mi očekujemo da se napravi odnos snaga koji bi omogućio jednak odnos parlamentarne većine i izvršne vlasti. U tome slučaju posve bi bilo normalno za očekivati da Budimir podnese ostavku na poziciju na kojoj se nalazi kao i članovi Vlade koji nisu dio nove parlamentarne većine. Želim podsjetiti kako je sadašnja pozicija predsjednika Federacije BiH nelegalna, nelegitimna, a rekao bih i nemoralna jer se radi o hrvatskom predsjedniku koji ima pet glasova Hrvata.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?