MOSTAR

Srušio se kran, vozač prilikom pada zadobio teške ozljede

kran
Braco Selimović
20.03.2011.
u 13:23

Iz neslužbenih izvora se doznaje da je osim osobe koja je upravljala kranom ozlijeđen još jedan radnik

Jučer ujutro oko 9.30 sati u mostarskom naselju Centar II dogodila se nesvakidašnja nesreća u kojoj, na svu sreću nije bilo smrtno stradalih s obzirom da su radovi na gradilištu bili u punom jeku. Ipak, jedna osoba zadobila je teže ozljede.

Naime, iz dosad neutvrđenih razloga na mjestu gdje se izvode radovi na izgradnji nove sportske dvorane srušio se kran koji je pritom u potpunosti uništen.

Stradao vozač krana

Kako se doznaje iz neslužbenih izvora, a prenosi mostarski internetski portal Bljesak.info, kranom je upravljao N. LJ. koji je nakon pada prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Srećom, od ostalih radnika koji su se nalazili na gradilištu nitko nije ozbiljnije stradao.

Neslužbeno se doznaje da je tek jedan od radnika zadobio ozljede od kamena koji ga je pogodio u glavu. Do zaključenja ovoga broja u operativnim centrima Policijske uprave Mostar i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije nisu imali informacija o ovom događaju, a na mjesto nesreće stigla je inspekcija koja je napravila zapisnik.

Iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar priopćeno je kako je ozlijeđeni radnik primljen u Centar urgentne medicine (CUM) SKB-a Mostar te je obrađen i smješten na Odjel neurokirurgije i nalazi se izvan životne opasnosti.

Utvrditi uzrok nesreće

Radniku kojega je kamen pogodio u glavu pružena je prva liječnička pomoć te je upućen na kućno liječenje. Doznaje se da je pretrpio veliki šok, ali srećom po njega uspio je proći bez ozbiljnijih ozljeda.

Prema informacijama kojima se raspolaže, kran je u trenutku pada prenosio teret težak oko 200 kilograma, a inspekcijska tijela bi nakon obilaska mjesta nesreće i načinjenog zapisnika trebala utvrditi točan uzrok pada krana.

Nakon nesreće koja se jučer ujutro dogodila na gradilištu u mostarskom naselju Centar II, čim je doznao za nemili događaj, ozlijeđene radnike je obišao vlasnik tvrtke Hering koja je izvođač radova. Također, vlasnik je obišao i druge radnike koji rade na gradilištu. Djelatnici inspekcije rada su također obišli mjesto nesreće te bi se trebali utvrditi uzroci nesreće i eventualno poboljšati uvjeti rada na gradilištu kako ubuduće do ovakvih incidenata ne bi dolazilo.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
10:29 22.03.2011.

velika steta... triba proverit kvalitet krana

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?