NIJE IM LAKO

Srna: Ovo je sramota! Krivi smo i mi i izbornik

Igor Štimac Darijo Srna (1)
Goran Stanzl/Pixsell
16.10.2013.
u 01:35

- Nije ozračje loše, nego je među nama velika napetost. Ružno je to bilo, ne znam, bez riječi sam, teško sam i ovo rekao, ali kapetan sam, pa imam odgovornost pred javnošću – bio je shrvan Srna.

Igrači su pognute glave napuštali svlačionicu, neki su zastali kraj mikrofona, neki ne... Dejan Lovren je rekao:

- Žao mi je zbog incidenta sa Strinićem, preburno sam reagirao. Bilo je u žaru borbe, ne volim gubiti, ispričao sam mu se u svlačionici i sve smo izgladili - rekao je Lovren.

Kapetan Darijo Srna teško je birao riječi:

- Sramota! Teško je riječima opisati situaciju u kojoj se nalazimo, tu krizu, taj nogomet kakvog mi igramo! Imamo želju, ali to je premalo. A u ovom je trenutku, na žalost, to naš maksimum. Imali smo sastanak s izbornikom nakon utakmice i to o čemu smo razgovarali ostat će među nama. Nema opravdanja za ovu lošu igru, ovo je dosad naša najteža situacija u zadnjih deset godina, nije nam lako. Očito je došao trenutak da dobro razmislimo o svemu i pokušamo pronaći u čemu je problem. Krećem od sebe, kapetan sam, svi smo skupa za ovo krivi, i mi igrači i izbornik. Sramotno je uopće izaći pred mikrofone nakon onakve igre koju smo ponudili.

Je li izbornik i u razgovoru s vama igračima ustrajao na ostavci, ili se predomislio?

- O tome ne mogu pričati, postoje ljudi koji su za to zaduženi. Nije Štimac kriv za sve, odgovornost igrača je također tu, igrači donose dobre i loše rezultate. Ali, nije još gotovo, pred nama su dvije utakmice u kojima možemo ostvariti ono što cijela Hrvatska želi. Ma, možemo mi i izgubiti, ali moramo ostaviti srce na terenu – pričao je Srna, osvrnuvši se i na sukob Lovrena i Strinića:

- Nije ozračje loše, nego je među nama velika napetost. Ružno je to bilo, ne znam, bez riječi sam, teško sam i ovo rekao, ali kapetan sam, pa imam odgovornost pred javnošću – bio je shrvan Srna.

Potom je Ivan Strinić dodao:

- Moramo se posložiti i u doigravanju izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nadam se da će izbornik ostati, mi smo uz njega. Sukob s Lovrenom? Ma ništa, sve je sad OK, bilo je to u žaru borbe...

Eduardo je kratko rekao:

- Tužni smo i razočarani, ovo je težak poraz. U dubokoj smo krizi, ali vjerujem da se možemo dignuti. Sad nam je sve jasno i do doigravanja će sve biti drukčije, uvjeren sam u to.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?